Image

U bent op zoek naar een opleiding die de theorie meteen illustreert in de praktijk? Wel, onze opleiding 'Lean Manufacturing Integrator' is gebouwd rond een lean production game. Dat Lean production game werd ontworpen met als doel een activerende werkvorm te creëren (learning by doing) om zo het leereffect en de aantrekkelijkheid van het opleidingsprogramma te verhogen.

Spelrondes van het lean production game in de bedrijfsruimte worden afgewisseld met teamoverleg in de team corners en opleidingen in de instructiehoek. Na elke spelronde worden KPI’s (key performance indicators) gemeten waaruit het team de meest nijpende problemen formuleert. Vervolgens volgt een opleiding waarin een lean topic wordt belicht waarmee deze problemen opgelost kunnen worden. Het team overlegt nadien om een oplossing te bedenken voor enkele vastgestelde problemen en brengt wijzigingen aan in de set-up van het spel. Deze cyclus wordt 8x herhaald. In elke spelronde komt er een nieuwe uitdaging bij, maar telkens bedenken de teams maatregelen om de uitdagingen het hoofd te bieden.

Verder is er ook aandacht voor een lean mindset: lean management vereist immers discipline en een permanente alertheid en focus. De deelnemers dragen persoonlijke beschermingsimddelen waar dat vereist is, respecteren pull-signalen en vervullen taken in hun team corner. Uiteraard beginnen en eindigen de opleidingen op tijd en is iedereen stipt aanwezig. Inbreuken worden genoteerd op post-its en zijn een aanleiding om in het team te overleggen hoe een dergelijke fout in de toekomst kan voorkomen worden.

Formule: Deze opleiding wordt enkel op aanvraag georganiseerd in januari, augustus en september. U kan enkel inschrijven met een groep van minimum 8 en maximum 14 deelnemers. De opleiding loopt over 5 lesdagen van 09u00 tot 17u00 en kan, naargelang u zelf verkiest, over één of meer weken gespreid worden. De opleiding wordt afgesloten met een individuele schriftelijke test. Wie slaagt voor de test ontvangt het attest 'Lean Manufacturing Integrator'.

Voor meer informatie, aarzel niet en contacteer ons!

Locatie: De opleiding gaat door in de Lean Learning Academy (lokaal G120) op KU Leuven Technologiecampus Gent, Gebr. De Smetstraat 1, 9000 Gent.

Prijs

Deze opleiding wordt georganiseerd voor €12900 per groep exclusief BTW maar inclusief documentatie, koffie, frisdrank en warme maaltijden.

Het facturatieadres voor deze opleiding op vraag vanuit het werkveld is: KU Leuven, Waaistraat 6, bus 5105, 3000 Leuven, BTWnr: BE 0419.052.173.

Bankgegevens voor opleidingen van KU Leuven op vraag vanuit het werkveld: KBC: 432-0016591-50, IBAN: BE86 4320 0165 9150, BIC: KREDBEBB

Gelieve de opleiding minstens 2 maanden op voorhand aan te vragen. Voor deze opleiding moet immers eerst een contract opgesteld worden tussen KU Leuven en de opdrachtgever.

 

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5
Lean principles, lean management, human factor 5S, standaard werkmethodes, visual management Plant layout, lean line design, materiaalfaçade OEE en Omsteltijdreductie Policy deployment, lean metrics, lean assessment
Spelronde 1 Spelronde 3 Bezoek Volvo Trucks Spelronde 6 Spelronde 8
Warme maaltijd Warme maaltijd Warme maaltijd Warme maaltijd Warme maaltijd
Value Stream Mapping Pull productie, kanban, heijunka, one-piece-flow Total Productive Maintenance en Error-proofing Continuous improvement Innovatieve arbeidsorganisatie: zelfsturende teams …
Spelronde 2 Spelronde 4 Spelronde 5 Spelronde 7 Schriftelijke test